+ Setup, Carma 4 you.
Groeilampen
Wist je dat het paarse licht dat afkomstig is van een LED-kweeklamp gunstiger kan zijn voor je planten dan de witte of oranje gloed die je krijgt van HPS- en MH-lampen?

Ledlamp
De paarse gloed die afkomstig is van LED-lampen is een combinatie van meerdere golflengten van licht. Dit lokaliseren van licht is een belangrijk element van elk LED-licht en hun effectiviteit op planten. Het is belangrijk voor telers om te begrijpen wat deze paarse kleur veroorzaakt en hoe het planten helpt groeien.

Daarom gaan we uitleggen wat die paarse gloed werkelijk is en waarom je hem in je kweekruimte wilt hebben.

Wat maakt een LED lichtpaars?

LED-lampen bestaan ​​uit allerlei golflengtecombinaties, en die combinaties zorgen voor het licht dat jij aan je planten geeft. Er is echter niet slechts één golflengte van een bepaalde reeks kleuren. LED's lokaliseren specifieke golflengten van licht die uw plant ten goede komen en doen hun best om te voorkomen dat ze golflengten aanbieden die ze niet bieden.

LED-lichtgolflengten

Dit is een LED-lichtdiode-cluster met verschillende nm-metingen. De combinatie van golflengten die LED-groeilampen bieden, is wat ons het licht geeft dat we zien. Elke golflengte van licht heeft een nanometer- of "nm" -bereik en fabrikanten van led-groeilicht kiezen specifieke golflengten om de groei te richten. Hier is hoe die kleurbereiken eruit zien:

De golflengten van blauw licht liggen tussen 450 en 495 nm.
De golflengten van rood licht liggen tussen 620 en 750 nm.

Ultraviolette golflengten liggen tussen 100 en 450 nm. Er zijn drie soorten UV-golflengten, waarvan er twee in de kweekruimte worden gebruikt: UV-A en UV-B.
UV-C: 100 tot 290 nm.
UV-B: 290 tot 320 nm.
UV-A: 320 tot 400 nm.
Infraroodgolflengten liggen tussen 700 en 1050 nm.

De paarse kleur die door LED-lampen wordt uitgezonden, wordt veroorzaakt door de combinatie van blauwe en rode golflengten van licht die de meeste LED's vormen. Studies tonen aan dat deze twee golflengten van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling van planten.Daarom gebruiken fabrikanten meerdere rode en blauwe golflengten in hun kweeklampen.

Chlorofyl, het groene pigment dat in planten wordt aangetroffen, absorbeert en reageert op deze blauwe en rode golflengten om fotosynthese uit te voeren - of om ze te helpen groeien. Wat die specifieke golflengten voor de plant doen als ze eenmaal zijn opgenomen, is echter enorm verschillend.

Blauwlichtgolflengten

LED-licht schijnt op een blad. Golflengten van blauw licht bevorderen de gezondheid van planten door de groei te reguleren. Planten die voornamelijk aan blauw licht worden blootgesteld, worden meestal korter en dikker, met kortere stengels.

De bladeren van deze planten zijn donkerder groen van kleur en ze zijn veel groter dan die van planten die niet genoeg blauw licht krijgen.

Roodlichtgolflengten

Golflengten van rood licht zijn even gunstig voor de groei van planten. Net als de golflengten van blauw licht helpt rood licht de groei te reguleren. Meestal worden planten die aan meer rood licht worden blootgesteld, groter met langere stengels.

Golflengten van rood licht zijn ook verantwoordelijk voor het verhogen van de fotosynthesesnelheid in planten. Het is door een rood licht dat planten de meeste energie kunnen verkrijgen.

Gecombineerde golflengten van blauw en rood licht

Individueel stimuleren deze golflengten verschillende groeipatronen. Blauw licht helpt bij de groei van een plant, terwijl rood licht helpt bij bloei en fotosynthese. Wanneer je ze combineert in LED-kweeklampen, geven ze je planten het licht dat ze nodig hebben om alle groeipatronen tegelijkertijd te stimuleren, en dat is precies wat je planten nodig hebben om te groeien.

De combinatie van deze twee lampen is ook belangrijk omdat de planten hierdoor een circadiaans ritme kunnen volgen. Dit betekent dat de planten zo goed als weten wanneer ze moeten opfleuren en wanneer ze moeten rusten, net zoals ze zouden doen als ze buiten zouden zijn om zich te voeden met de energie van de zon.

Samen vormen de golflengten van blauw en rood licht het equivalent van een dag-en-nachtcyclus voor planten. Omdat deze planten binnenshuis zouden worden gekweekt en niet worden blootgesteld aan echt zonlicht, verhelpen blauwe en rode golflengten dit. De voordelen van paars licht

Dit zijn LED-lampen die tomatenplanten kweken in een kweektent. Nu we weten waarom specifieke golflengten van licht worden gebruikt in een LED-lamp, laten we het hebben over waarom dat paarse licht zo gunstig is voor je planten.

HID's doucheplanten met elke mogelijke golflengte, maar paarse LED-lampen isoleren de specifieke blauwe en rode golflengten van licht die uw plant ten goede komen. Dit is geweldig voor planten omdat het precies biedt wat de planten nodig hebben om te groeien en te gedijen, en het voorkomt dat ze overtollig licht krijgen dat ze verspillen.

De verhouding tussen rode en blauwe diodes in een kweeklamp komt ook je planten ten goede. Of je nu meer rood dan blauw of meer blauw dan rood hebt, je krijgt een lichtere of donkerdere tint paars. Elke tint heeft zijn eigen voordelen, dus je zult de juiste combinatie voor je kweekruimte willen vinden.

Bijvoorbeeld…

Als je een betere groei wilde voor grotere planten, zouden meer blauwe golflengten ideaal zijn, waardoor je een diepere paarse uitstraling krijgt.
Voor meer bladeren en betere toppen heb je meer rode golflengten nodig, waardoor je een rijkere magenta gloed krijgt. De toevoeging van witte of lichtgekleurde diodes geeft je een roze / paarse tint die golflengten omvat die je normaal niet aantreft in andere LED-lampen.

Beste paarse LED-groeilichtmerken

Dit is een Advance Spectrum LED die over groeiende cannabisplanten hangt. LED-kweeklampen met paarse verlichting kunnen de manier waarop je je planten binnenshuis kweekt drastisch verbeteren. U kunt profiteren van de voordelen van paarse led-verlichting met verschillende soorten technologie. Hier bekijken we de verschillende manieren waarop Advance Spectrum Max, California Light Works en Kind LED je hun eigen mengsels van paars licht geven:

Geavanceerd spectrum Max

LED-lichtpanelen van Advance Spectrum Max zorgen voor een magenta / roze licht. Dit toont aan dat het een breed spectrum aan licht biedt, zodat je planten de juiste golflengten van licht krijgen die ze nodig hebben voor een krachtige groei gedurende een hele groeicyclus.

Afgezien van de meerdere golflengten van blauw en rood licht, bevatten Advance Spectrum Max-leds zoals het S900 Advance Spectrum MAX LED-groeilichtpaneel ook een geïsoleerde infrarooddiode. Deze IR-diode is geweldig voor de productie van hoogwaardige hars, die je rijkere smaken en geuren geeft.

California Light Works

California Light Works LED-lampen zijn geweldig voor het regelen van de hoeveelheid en het type licht dat uw planten ontvangen. Niet alle planten hebben dezelfde verhouding blauw tot rood licht nodig als andere, dus het is handig om te kunnen bepalen hoeveel van welke golflengte je planten krijgen.

Met de California Light Works SolarSystem 1100 LED-groeilicht kunt u bijvoorbeeld de intensiteit van de blauwe, rode en paarse golflengten wijzigen om de specifieke verlichting in te stellen die uw planten nodig hebben. Hoewel het spectrumbereik misschien beperkt is, bieden ze nog steeds wat je planten nodig hebben voor groei en bloei.

Soort LED

Hoewel niet programmeerbaar, zijn Kind LED-groeilampen enkele van de krachtigste LED's op de markt met een van de breedste spectrumbereiken. De Kind LED K5-serie XL1000 WIFI Indoor LED-groeilicht gebruikt bijvoorbeeld een 12-bands spectrum dat ultraviolette (320 nm) en infrarode golflengten implementeert.

Je krijgt alles wat je nodig hebt uit een Kind LED-lampje, maar tegen een veel hogere prijs dan Advance Spectrum Max. Paarse lichten in je kweek

Paarse verlichting is niet alleen voor de show zoals sommigen denken. Of je nu werkt met diep paars licht, een lichter magenta of een egaal lichtroze licht, deze combinaties van golflengten zorgen ervoor dat je planten hun maximale potentieel bereiken. Het chlorofyl in uw planten zal dit paarse licht veel beter absorberen dan het witte en oranje licht dat uw planten ontvangen van HID's. In plaats van tijd te verspillen aan licht, concentreren je planten zich op het absorberen van alles wat ze nodig hebben om je de gewenste oogst te geven.